HTML

BBB/Carolina

Ez a blog.../Ha egyáltalán sikeredik belőle valami/ akkor a megszünt freestart-os "kezdeményezéseim"-ből áll! Ott még volt egy csodás PÓK -om szép zöld környezetben a CÍM-oldalon (jelképezve az internet összekötő hálózatát), ide már nem biztos, hogy fel tudom tenni! Ha mégis fogadjuk szeretettel....mégha történetesen ő egy FEKETE ÖZVEGY (lehet, hogy az), akkor is! A HÁLÓ a lényeg......

Friss topikok

Reklámom Tintapacáknak, és egy-két gondolatom!

2010.03.02. 12:36 Saca-carolina


Vannak hamis próféták

 

2010.02.28. 16:35 | layos |  

Címkék: rendszerváltás politológia értékrend

 

"Vannak hamis próféták, akik azt hirdetik nagy gonoszan...." - ám vannak igaz próféták is ?...csak a kutya sem hallgat rájuk. Lehet, hogy ezt nevezik társadalmi fejlődésnek, tágabb értelemben történelemnek. Lehet elmélkedni, hol tartunk most, s hová, - és még meddig.

"..Noha nem tartom kizártnak, hogy kísérlet történjék erőszakos rendcsinálásra, azt gondolom, hogy igazándiból nem a vörösterror, még csak nem is a fehérterror veszélye fenyegeti Magyarországot, hanem az, hogy a kialakuló demokrácia az első időkben nem lesz stabil.

Nem lesz, mert nagyon hirtelen jött, és nem szerves - aminek következtében nincs garantálva az a pártpolitikai egyensúly, amely összetartja a működő demokráciákat, és nincsen garantálva a demokrácia iránti állampolgári lojalitás sem.

Azt se felejtsük el, hogy a megelőző rezsim olyan gazdasági csődtömeget hagyott az országra, amit nem lehet fájdalommentesen, egyik napról a másikra eltakarítani, s így nem lehetetlen, hogy az ország jó ideig kormányválságról kormányválságra fog bukdácsolni.

Ilyen helyzetben nagyon könnyen megjelenhet a vágyakozás valamilyen erős kezü ember iránt, aki végre rendet csinál, véget vet a pártpolitikai küzdelmeknek, amiben az emberek csalódtak...

Ezek az illúziók kedvezhetnek egy (a latin-amerikai országok példájából ismert) tekintélyelvű diktatúra számára...Hogy egy ilyen ilyen diktatúra az ország bajait orvosolni tudja-e, s képes volna-e megállítani gazdaságunk romlását, afelől erős kétségeim vannak." Mondja Kis János filozófus - 1989 szeptemberében !

 

Egy néhai kínai elnök azt mondta - a civakodó pártok viszálykodásait csillapítandó - "Ha van rizs, osztozzunk rajta!" - (Ez egyaránt vonatkozhat politikai, társadalmi békére és akár a globalizációra is, - mai politikai elitünk - úgy gondolom - kb. 80-100 évre van lemaradva)...vagyis, hogy "a politikai problémák nem állnak távol a rizsestáltól, és a megoldást sem szabad attól messze keresni."

(forrás:V. Bálint Éva: Rendiség a romokon)

Ajánlott bejegyzések:

A bejegyzés trackback címe:

http://masamod.blog.hu/api/trackback/id/1797348

 

Na eddig a TINTAPACÁK

Most jön egy pár gondolatom!

Hogy egy ilyen ilyen diktatúra az ország bajait orvosolni tudja-e, s képes volna-e megállítani gazdaságunk romlását, afelől erős kétségeim vannak." Mondja Kis János filozófus - 1989 szeptemberében !"

Kis János minden szava igaz !! Legfeljebb annyiban vitatkoznék vele, hogy én egy "enyhe kis diktatúrát" ....( tessék kérem viccesen .../ is /...... felfogni) ELMÉLETILEG elképzelhetőnek tartok egy komoly rendrakásra!
Tessék nézni kérem KÍNÁT...
.és most nagyon drukkolok nekik.....de a következő akiknek EZ BEJÖHET : KUBA.....!!!

Az 1989-es rendszerváltás után az egyetlen normális párt az SZDSZ volt, és apránként kihullott, kimaradozott tagjaikra ma is nagy tisztelettel nézek, és szeretem eszmefuttatásaikat olvasgatni, elgondolkodni rajtuk!
Még TGM ...is sokszor keményen beletalál ..... kár, hogy "bohócot" csináltak belőle....többek között az egykori párt-ársai is.

Sokáig sajnáltam, hogy később találkoztam az SZDSZ-el mint az MDF-el, mert fix, hogy oda léptem volna be! Ma már persze totál mindegy, ők is kivették a részüket az osztogatás-fosztogatásból.......és szép csendesen félrerakták az ELVEIKET !!

 

Az MDF-el pedig szándékosan szót se akarok ejteni….! //Természetesen nem is vagyok a tagja…..

"Egy néhai kínai elnök azt mondta - a civakodó pártok viszálykodásait csillapítandó - "Ha van rizs, osztozzunk rajta!" - (Ez egyaránt vonatkozhat politikai, társadalmi békére és akár a globalizációra is, - mai politikai elitünk - úgy gondolom - kb. 80-100 évre van lemaradva)...vagyis, hogy "a politikai problémák nem állnak távol a rizsestáltól, és a megoldást sem szabad attól messze keresni."

(forrás:V. Bálint Éva: Rendiség a romokon)"

Itt kemény ellenvéleményem van.
......

( V.Bálint Éva itt szerintem a marxi levesestálra ( is ) gondolt - alaposan bebifláztuk az egyetemen)......


Nem csak a rizsestál......NAGYSÁGA a fő gond, hanem az is kinek mekkora kanál van a kezében amivel merit belőle!!
Nem szeretem, ha örökké az elosztandó javak – legyen az nemzeti jövedelem – szűkösségére hivatkozik minden hatalom!


Divat Marx-ot szidni......lealázni, bohócot csinálni a régi baloldali és liberális filozófusokból. Kár !

Ma már suttogják, hogy 1989-ben tulajdonképpen egy Jaltai Egyezmény felülbirálata történt. S a HIRES  rendszerváltást követő DEMOKRATIKUS KORMÁNYZÁSUNKBA Helmut Kohl jobban beleszólt mint a regnáló kormány és elnöke.

Nem látok jelenleg Magyarországon megfelelő " diktátor-jelöltet"' sem.....lehet, hogy Orbán jó lesz..., ha már DIKTÁTOR AKKOR ÉN MÉG GYURCSÁNYT MAJDNEM ELFOGHATÓBBNAK TARTANÁM.......!!!

Csak a " körítése"....
édes-jó-istenem-INTERNACIONÁLÉ MILLIÁRDOKKAL A ZSEBBEN, .....Lendvai Ildikó-lelkesedése.....

S ha diktatúra akkor előbb-utóbb jön a szélsőség !

Vörös-e vagy fehér…….?!

 

Most van ez a túlzott "magyarkodás"...

/Ez FEHÉR-et sejtet, ha már diktatúráról van szó !!!/

 

..A MINDENT ELÖNTŐ "HONFIBÚ" ...!! ...


...Bőg a tehén: bú...bú...bú...., SZITTYA-MAGYAROK,.......FELVIDÉKET-VISSZA....- na és a szlovákokkal mi legyen ? Bosszúból hozzunk mi is NYELVTÖRVÉNYT ?!?

Már Koszovót sem lett volna szabad engedni.....ERŐS AUTONÓMIÁT IGEN, DE KISZAKADÁST NEM. Innen egy lépés az albán egyesülés.....és ha megindul a határváltoztatás........abból senki sem jön ki jól!!

Igaz a NAGYHATALMAK DÖNTENEK ÚGYIS..!!!
....De az EU "ökörségeit" elnézve nem számítok semmi jóra !!! Majd megegyeznek Kínával ,vagy inkább az USÁ-val .....ÉS CSINÁLNAK MÉG NAGYOBB ÖKÖRSÉGEKET !!

 

 

Most veszem észre  ….a dátumot nem is figyeltem…..hiszen itt nem is 2009 utáni állapotokról volt szó ..A TINTAPACÁK is 1989-es Kis János-írásról beszélt……-mitől olyan ismerős itt minden ?

 

A történelem új és újabb meg legújabb vagyonelosztásokról szólt eddig !!

 Államosítás, privatizáció, ujraállamosítás…..!!

 

 Elosztás-felosztás-kisajátítás…..

 

Kicsiben nemzeten / VAGY INKÁBB ORSZÁGHATÁROKON/ belül,

nagyban országok között…..

 

HISTORIA  EST   MAGISTRA   VITAE  !!!  

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://saca-carolina.blog.hu/api/trackback/id/tr271802516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Saca-carolina · http://gombolom.blog.hu 2010.03.05. 11:16:21

Ez itt kunszi eredeti hozzászólása, én csupán / engedélyével/ idemásolom !!!

kunszi · kunszi.fw.hu2010.03.03. 15:58:16

"Hogy egy ilyen ilyen diktatúra az ország bajait orvosolni tudja-e, s képes volna-e megállítani g... "

Megöl a kíváncsiság!!! :-)

Egyfajta szigorúság kell, mert a szabadság túlságosan elment a szabadosság irányába. A gyeplő a lovak közé esett, valakinek fel kell vennie, és fékeznie a szakadék felé haladó kocsit.

kunszi · http://kunszi.fw.hu 2010.06.24. 09:02:09

Úgy elhallgatott, elhalt ez a blog.
A tintapacákról már nem is beszélve.
Elkenődtek a pacák, én is elkenődtem...
:-)))
süti beállítások módosítása