HTML

BBB/Carolina

Ez a blog.../Ha egyáltalán sikeredik belőle valami/ akkor a megszünt freestart-os "kezdeményezéseim"-ből áll! Ott még volt egy csodás PÓK -om szép zöld környezetben a CÍM-oldalon (jelképezve az internet összekötő hálózatát), ide már nem biztos, hogy fel tudom tenni! Ha mégis fogadjuk szeretettel....mégha történetesen ő egy FEKETE ÖZVEGY (lehet, hogy az), akkor is! A HÁLÓ a lényeg......

Friss topikok

Szép !! Szép ?? /Elmentés a fríss-tartósba /

2009.06.10. 21:13 Saca-carolina

 

 

 

·                                 blog.freestart.hu

BBB: Bárkivel,Bármiről,Bármit!!!

értékelés:      (0.0)

2007-08-13 04:37

SZÉP!!! SZÉP???

hozzászólások száma:

5

szerző:

carolina46

cimkék:

gyöngy.élősködők.fagyöngy.adenocc.pulm., szép

 

Hogy mi a "szép" és "mi nem az" ?!!

 

Avagy:     "FELFEDEZEM  A  SPANYOLVIASZ (ko) -T"  ?!


A fagyöngy!

Szép! Karácsonykor egy nem túl magas fáról vállalkozó kedvű kamaszodó fiuk, kérésemre mindig levágtak egy-két fagyöngyöt és elhozták nekem! Szép, ha felteszem a bejárati ajtóra! Bent a lakásban is itt-ott elhelyezem. Egy kis diszítés is ráfér! Nagyon "feldobja" az egész karácsonyi hangulatot! Na és milyen sokáig zöld még! Na persze, hiszen az a fa AMELYIKEN ÉLŐSKÖDIK, AMINEK KISZÍVJA A TÁPLÁLÉKÁT, SORVASZTJA, az már csak egy lehullott levelű csonka águ TORZÓ!!!

De maga a " G Y Ö N G Y " a (FA) gyöngy szó is milyen szép!! Most már nem emlékszem Kosztolányi volt aki a "legszebb magyar szavakat" egyszer leírta! Vagy Ady, Netán: Arany János (a gyönyörű nyelvünk legtökéletesebb mestere!!!)! Nem merem leírni,

NEM PLAGIZÁLOK, DE NEM ÁM !!!!

Szóval volt egy felsorolás a legszebb magyar szavak..... és talán az első volt, ..........de mindenképpen az elsők között volt a GYÖNGY!!!!

SZÉP! Gyöngy - fagyöngy - jajjj de szép!!!

 

Adenocarcinoma!

Abban az időben a  medikussal laktam, (felesége voltam, de ez már nem lényeges régóta tulajdonképpen), ha nem is volt szorgalmas azért lustának se nevezhetném! Minden esetre rettenetesen irigyeltem, hogy olyan "kis befektetéssel" azaz kevés tanulással is fantasztikusan könnyen vizsgázott! De tényleg!! Én már napok óta "a halálomon voltam", belázasodtam, hisztiztem,sírtam.......ő meg: friss ing, frissen borotválkozva, enyhe fütyörészés, .............néha kicsi krákogás,nagyobb vizsgák például szigorlatok előtt.                                             A VIZSGA AZÉRT VAN HOGY TÚLLEGYÜNK RAJTA !!!!  Kinyilatkoztatta,:  "Akár az Isten",      -pedig akkor még nem volt orvos-doktor,                                                                                               

aki ugyebár -                                                                                                                                             AKÁR AZ ISTEN!!!!  

                                                                                                                              

Persze a  drágám a vizsgához kötelezően leadandó anatómiai metszeteket nem tudta prezentálni, mivel a hiányzó - modhatnám ellógott órákon kellett volna elkészíteni-metszetek helyén csak üres oldalak voltak!!! Dilis de jólelkű és felettébb aggódalmaskodó feleség -félrevágva saját jogi vizsgaanyagát lelkesen másolgatja a "rajzocskákat"! Egyik vonal ide! három vonal oda......na most egy kis piros satír.....bele két fekete vonal közöttük kicsi zöld pöttyök és.... mellette sárga oválisok!!!! Némelyik rajz olyan gyönyörű volt, de TÉNYLEG : OLYAN de olyan

SZÉP: ADENOCARCINOMA

Ez volt a metszet neve! De nemcsak a rajzolat volt SZÉP!!! A neve is, probáld csak kimondani , hát nem gyönyörű szép!!  "KARCINÓMA" "ADENOKARCINÓMA!!!!!!!!! Akár a gyöngy!  Éppen csak, hogy ez latinul van. Viszont SZÉP! Ahogy kinéz az is szép, a külalakja és a neve is!

Pár évtizeddel később egy agyonhajszolt fáradt asszisztensnő a CT-n kiosztotta a leleteket, valami 5-6 darabot. Közömbös "fád" hangon sorolta a leletek tulajdonosainak a nevét. Az én nevemet is. A leleten: Adenocarcinoma pulm.

Csak egy kis tüdőrák. Megeszi, lerágja az izmokat, felfalja a hörgőimet! azután kiköhöghetem darabokban persze a tüdőmet! Na ez az ami viszont nem valami szép!!! Legalábbis NEKEM nem tetszett amikor a fent említett "medikus" tüdőrákos apja mellett szerencsétlenkedtem élete utolsó két hetében és végignéztem ahogy agonizált! 64 éves volt, de én még nem vagyok egészen annyi......,na jó..... mingyárannyivagyok CSAK!!! Mielőtt meghalt éjjel, hoztunk hozzá egy papot! ..........A pap "lebácsizta",........ engem pedig letolt, hogy "miért ilyen későn szóltam......össze-vissza dadogtam, mondom, ....szegény tulajdonképpen nem is volt....öööö....vallásos....csakazanyósomkértehát.....meg aztán nem akartam, hogy megijedjen! Papnak akkora lett a szeme, rámbámult:....Nadehát miértkellAHALÁLTÓL FÉLNI!!!!!! Tényleg, miért?!

Nem hiszem, hogy hozzám pap jönne!......... Úgy is mondhatnám, hogy jöhetne!!!!!...........Igaz, anyósom sincs aki akaratom ellenére iderendelhetné!!..................................................................

VISZONT A FAGYÖNYGY AZ SZÉP! A FORMÁJA, A KINÉZETE IS, ÉS MAGA A SZÓ IS!..... szép!!!!

ADENOCARCINOMA IS SZÉP! A (metszetrajz)A FORMÁJA, A KINÉZETE IS, ÉS MAGA A SZÓ IS!...szép!!!!  

                        

 

dátum: 2009-03-14 17:54

szerző: katokeva (nem ellenőrzött)

Valóban, mindkét szó megjelenése, szép. Tartalma: halál. Az egyik a fát öli meg, a másik az embert. A rák elleni kemoterápia gyógyító ereje nem elég. Hatása egyenes arányban van az akaraterő, az élni akarás erősségével. Láttam, tudom, éreztem. Belőlem a családom lemondása rólam, akkora dühöt váltott ki, hogy muszáj volt meggyógyulnom. Csak az a baj: a rákból meg lehet gyógyulni, a kemoterápia mellékhatásaiból nem. Igaz, ezekbe nem kell belehalni.

dátum: 2008-08-10 23:04

szerző: KunSzT

Kedves Detty és Saca!
Senkinek nem szabad elhagynia magát! Mindig van remény...
Ma már egyre több szer és gyógyszer, de főleg a gyógyulás érdekében megerősített akarat csodákra képes.
Az orvostudomány, mint a többi tudomány is exponenciálisan fejlődik!
Maholnap gyógyítható betegségekről beszélhetünk csak.
Még ennél is jobb lesz, amikor megelőzhetjük, a sorsot kinevetve, ezeket a ma még ijesztő nevű betegségeket. :)

dátum: 2008-08-01 08:57

szerző: Leck Bernadette (nem ellenőrzött)

Kedves Saca!
Nyugodtan szólits Dettynek, ha az Neked kellemesebb.
A történet borzalmas, fájdalmas, beleborzadtam.
Ezen betegség átélése, hacsak szemlélöként is, szinte lelkileg összeroppant.
Mindenki elött le a kalappal, aki ezt a hosszadalmas, kínokkal teli utat végigjársa anélkül, hogy belebolondulna.
Remélem, söt biztos vagyok benne, hogy a kontrollvizsgálat megnyugtató lesz, de ismerem a várakozás idedeje alatti lelkiállapotot, a nyugtalanságot, ami örjítö.
Kellemes hétvégét kívánok, s sok szeretettel üdvözöllek;

Bernadette. bocs, Detty

dátum: 2007-08-16 12:28

szerző: Karla

A FAGYÖNGY és ADENOCACINOMA szépségének különbsége pedig talán az emberi elme viszonya a halálhoz. Tudom, könnyen beszél az, aki egészséges. De "Az meglett ember, kinek szívében nincs se anyja, apja. Ki tudja, hogy az életet halálra ráadásul kapja"...csak e "talált tárgy" valahogy nagyon nagyon hozzánk tud nőni...és ha ki tudnánk használni a mindenkori pillanat szépségét nem múlton keseregve és jövőn aggódva...hát...??

dátum: 2007-08-16 12:12

szerző: Karla

A tartalom sugallta szépség említésekor magam is a viszonylagosságra gondoltam, lehet, másként. Az első viszonylagosság a szóra, kifejezésre vonatkozott volna olyan értelemben, hogy egyes szavak a kiejtésük könnyedsége, dallama stb. miatt szépek, mások viszont a jelentésük indukálta emóciók következtében. És ha ez a kettő netán találkozik, hát azt hiszem ezt nevezzük költészetnek.
A szépség egyébként egy esztétikai kategória, hatalmas kutatható és kutatandó tartalommal, ám aligha statikus dolog, hála "túlméretezett agyvelőnk" állandó variálásának.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: adenocc. fagyöngy.

A bejegyzés trackback címe:

https://saca-carolina.blog.hu/api/trackback/id/tr801177618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása